Normal_onderwijs_docent_klas_school

De vijf genomineerden voor de Docent van het Jaar verkiezing 2016 zijn bekend. Op 5 maart zal minister Bussemaker de winnende Docent van het Jaar hoger onderwijs bekend maken. Deze docent zal de eerste Comeniusbeurs uitgereikt krijgen. Daarnaast ontvangt de winnaar een unieke prijs ontworpen door een student van ArtEZ. Dit meldt het Interstedelijk Studenten Overleg.

Studenten konden samen met het bestuur van hun instelling een docent voordragen. Dit werd ruim twintig keer gedaan. Vijf van de ruim twintig voorgedragen docenten zijn nu genomineerd voor de titel Docent van het Jaar 2016. Het betreft de docenten Meindert Flikkema (VU), Aswin van Oijen (Tilburg Universiteit), Erwin Hans (Technische Universiteit Twente), Max Bogers (Fontys Hogescholen) en Loes Damhof ( Hanze Hogescholen). De studenten en de besturen waren met name enthousiast over de betrokkenheid, passie en innovatieve lesmethoden van de genomineerde docenten.
 
De jury bestaat dit jaar uit Alexandru Iosup (winnaar vorig jaar), Monique Vogelzang (Inspecteur-generaal onderwijsinspectie), Henriëtte Maassen van den Brink (voorzitter Onderwijsraad), Noël Vergunst (voorzitter EHON) en Simon Theeuwes (bestuurslid ISO). Met de Docent van het Jaar verkiezing wil het ISO waardering geven aan de docenten.
 
De winnaar van de verkiezing zal de eerste Comeniusbeurs uitgereikt krijgen. Deze beurs van 50.000 euro kan ingezet worden om het winnende onderwijsinitiatief verder te verbeteren en uit te bouwen en/of de kennis en expertise te verspreiden naar andere docenten zodat zij het goede voorbeeld kunnen volgen. De beurs is onderdeel van het Comeniusprogramma. Dit is een prestigieus beurzenprogramma voor docenten en onderwijsleiders in het hoger onderwijs. Het is gericht op onderwijsverbetering en onderwijsvernieuwing, en daarnaast op verhoging van de waardering voor onderwijs en docenten.
 
© Nationale Onderwijsgids