Normal_duurzaamheid

De Leergang Waardengericht Leiderschap en Duurzame Ontwikkeling van het Atelier Waarden van het Land start op 14 april voor de 7e keer. De leergang heeft een mooie metamorfose ondergaan. Duurzame ontwikkeling is zowel in de agro- en foodsector als daarbuiten niet meer weg te denken en krijgt daarom een meer centralere rol binnen de workshops. Ook het aantal workshops is gewijzigd. In een vijftal bijeenkomsten spelen de inhoudelijke thema's, vaardigheden en leiderschapskwaliteiten een belangrijke rol bij het verschaffen van nieuwe inzichten en werken aan competenties. Dat meldt HAS Hogeschool.

Ook in deze 7e editie neemt Ton Duffhues de rol van moderator weer op zich. Duffhues is vanaf de start betrokken bij Atelier Waarden van het Land en ziet het als zijn taak om de persoonlijke groeidoelen van de deelnemers als een rode draad door de leergang te laten lopen. De leergang Waardengericht Leiderschap en Duurzame Ontwikkeling helpt cursisten om op basis van hun persoonlijke waarden en in verbinding met andere professionals een koers uit te stippelen, die bij hen past en tegelijk maatschappelijke betekenis heeft. De leergang is geschikt voor ondernemers, bestuurders en professionals die werkzaam zijn in het werkveld van landbouw, voedsel en leefomgeving en die hun persoonlijk leiderschap willen versterken.

De leergang verrijkt de deelnemers enerzijds qua kennis over actuele thema’s die in het werkveld rond duurzame ontwikkeling spelen. Anderzijds verdiept het hun leiderschapskwaliteiten. Waarden vormen de verbindende factor tussen inhoud en leiderschap. Inspirerende gastsprekers zorgen elke bijeenkomst voor verrassende inzichten en ‘food for thought’. Dit zorgt ervoor dat cursisten hun blikveld kunnen verruimen en ze leren openstaan voor nieuwe gedachten en mogelijkheden, voor ervaringen en levenslessen van een ander. Ook leren ze nieuwsgierig zijn naar nieuwe bronnen van kennis en wijsheid.

© Nationale Onderwijsgids