Normal_nhl_hogeschool__gebouw__nieuwbouw

Dit jaar winnen drie middelbare scholen de Wubbo Ockelsprijs voor hun initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De jury van de Wubbo Ockelsprijs heeft besloten het prijzengeld van 10.000 euro onder de drie deelnemers te verdelen. Naast een hoofdprijs van 8.000 euro zullen ook twee aanmoedigingsprijzen van 1.000 euro worden uitgereikt. Dat meldt de NHL Hogeschool.

De middelbare scholen die in de prijzen zijn gevallen zijn: Winkler Prins Veendam, Beyers Naudé Leeuwarden en Campus Winschoten. De drie genomineerde scholen zijn uitgenodigd bij NHL Hogeschool te Leeuwarden voor de uitreiking van deze prestigieuze prijs. Tijdens deze gelegenheid presenteren de leerlingen van de winnende scholen hun duurzame ideeën voor alle gasten en juryleden. Hoe het prijzengeld van 10.000 euro onder de scholen wordt verdeeld, zal bekendgemaakt worden tijdens de uitreiking op vrijdagmiddag 13 november vanaf 15.00 uur.

Jaarlijks wordt de Wubbo Ockelsprijs uitgereikt aan een middelbare school in Noord-Nederland die zich bijzonder verdienstelijk maakt op het gebied van duurzaamheid. Iedere middelbare school of ROC in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland kan meedoen. De jury bestaat uit afgevaardigden van NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. Elke inzending is door de jury beoordeeld op duurzaamheid, innovatieve waarde, inzet, inventiviteit en creativiteit.

Campus Windschoten is geen onbekende van de Wubbo Ockelsprijs. Vorig jaar sleepte de middelbare school het volledige prijzengeld in de wacht met een aantal duurzame projecten onder de vlag: ‘KliMotion’, waaronder het project om een windmolen te maken van auto-onderdelen.

© Nationale Onderwijsgids