Normal_psychische_hoofdpijn_falen_verdrietig

Het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen organiseert het 1st European Conference on Supported Education. Dit tweedaags internationaal congres over Begeleid Leren vindt plaats op maandag 16 en dinsdag 17 november in de MartiniPlaza Groningen. Het congres is gericht op de ondersteuning van jongeren met psychische problemen die moeite krijgen met het volhouden van een opleiding. Dat meldt de Hanzehogeschool Groningen.

Veel jongeren met psychische problemen kampen met moeilijkheden bij het volgen van een opleiding. Vaak kunnen zij hun opleiding niet volhouden, waardoor hun educatieve ontwikkeling wordt onderbroken of zelfs helemaal afgebroken. Voor de jongeren is het (opnieuw) oppakken of vervolgen van de opleiding een moeilijke opgave. De afgelopen twee jaar heeft het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool twee Begeleid Leren-projecten opgezet en uitgevoerd, samen met landelijke en Europese partners. Het congres wordt georganiseerd ter afronding van deze projecten.

Professionals die betrokken zijn bij jongeren met psychische problemen zijn welkom om de conferentie bij te wonen. Er komen gerenommeerde sprekers aan het woord en daarnaast worden er 26 workshops en meer dan 25 posterpresentaties georganiseerd. Meer informatie is hier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids