Normal_lezen_studeren_student_bieb_bibliotheek_werk_huiswerk

Op 12 november vindt op hogeschool Windesheim in Zwolle het landelijk congres Studiesucces 2.0 plaats. De laatste jaren hebben hogescholen en universiteiten zelf gewerkt aan het verbeteren van studieresultaten. Volgens de organisatoren van het congres is het nu tijd voor een evaluatie om vervolgens te komen tot een structurele en samenhangende aanpak. Minister Bussemaker van Onderwijs voorzitter van de Vereniging Hogescholen, Thom de Graaf, zullen aanwezig zijn op het congres. Dit meldt de Vereniging Hogescholen.

Voor het congres zijn drie sprekers uitgenodigd om hun visie op studiesucces te presenteren: Claire Boonstra van de stichting Operation Education, Ron Bormans van Hogeschool Rotterdam en Rob Verhofstad van Hanzehogeschool Groningen. Naast de lezingen biedt het programma diverse workshops gericht op vijf thema's die volgens onderzoek invloed hebben op studiesucces en succesvol studeren, zoals matching (de studiekeuzecheck), professionalisering van docenten en studentbegeleiding. Tot slot zullen minister Bussemaker en voorzitter De Graaf aan het woord komen.

Het congres is gratis toegankelijk voor docenten, beleidsmakers en managers die kennis en inspiratie willen op doen. De bijeenkomst vindt plaats op 12 november van 9.30 tot 17.00 uur op de Campus van hogeschool Windesheim in Zwolle. Aanmelden en meer informatie via www.windesheim.nl. Het congres wordt georganiseerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hanzehogeschool Groningen, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool InHolland, Fontys Hogescholen, Saxion en Windesheim, in samenwerking met de Vereniging Hogescholen.

© Nationale Onderwijsgids