Logo_download__2_

Leraren uit het primair, speciaal, voorgezet, middelbaar of hogerberoepsonderwijs en de voor- en vroegschoolse educatie kunnen tot 15 oktober een subsidie-aanvraag voor kortlopend praktijkgericht onderwijsonderzoek indienen. Het Nederlands Regieoraan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft de derde rond geopend voor aanvragen. Dit meldt het NRO. 

Onderzoeken die in een schooljaar uitgevoerd kunnen worden komen in aanmerking voor een subsidie. Deze derde ronde van het onderwijsonderzoek is daarnaast thema-vrij. Leraren mogen dus zelf weten wat ze onderzoeken, zolang het onderzoek maar in het schooljaar 2016-2017 gerealiseerd kan worden en een praktische oplossing biedt voor een vraagstuk uit de praktijk. Het totale onderzoek, inclusief voorbereidingstijd, de uitvoering van het onderzoek en het analyseren van de resultaten mag maximaal 16 maanden duren. Het budget moet tussen de 80.000 en 100.000 euro liggen.  
 
De NRO roept leraren op om hun aanvragen nu in te dienen. Daarbij hoeft een leraar niet individueel het onderzoek te doen. Deze subsidieronde is namelijk nadrukkelijk ook opengesteld voor netwerken van leraren. Dat wil zeggen dat leraren die al langer samenwerken op het gebied van een bepaald thema ook samen een onderzoek hiernaar uit kunnen voeren. Reguliere consortia kunnen ook een aanvraag indienen. 
 
De aanvraagronde sluit op 15 oktober om 14.00 uur. Dan moet de uitgewerkte aanvraag binnen zijn. De intentieverklaring dient echter uiterlijk 15 september ontvangen te zijn door de NRO. 
 
© Nationale Onderwijsgids