Normal_presentatie

Woensdag 17 juni is de eerste landelijke Dag van de Medezeggenschap. Op deze dag worden de resultaten van de Medezeggenschapsmonitor gepresenteerd en op verschillende interactieve manieren besproken. De laatste tijd staat de rol van de medezeggenschapsraad steeds meer onder discussie door de komst van het leenstelsel. Ook de toenemende mate van ontevredenheid van studenten over bijvoorbeeld het rendementsdenken op de universiteit speelt hierin een rol. Dat meldt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). 

De afgelopen periode heeft het ISO samen met onder andere de vereniging van universiteiten de VSNU, Vereniging Hogescholen en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) de medezeggenschapsmonitor uitgezet onder medezeggenschapsraden. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de medezeggenschapscultuur.

Op 17 juni gaan leden van de centrale en decentrale medezeggenschap, bestuurders en ambtelijke secretarissen van hogescholen en universiteiten met elkaar in discussie. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 8 juni. Het aanmeldingsformulier en meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op de website van ISO.

© Nationale Onderwijsgids