Normal_zinnias-616470_640

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zetten sinds vorige week NS-medewerkers in het zonnetje. De studenten kregen vanuit de minor Ondernemerschap de opdracht om vijftien bossen bloemen te verkopen. Vier studenten hebben daarom een actie opgezet, in reactie op de recente agressie en intimidatie tegen NS-personeel. Dit meldt het Parool.

De studenten wilden het anders doen dan andere studenten die de bloemen verkochten aan hun familieleden. “We hebben al flink meer dan de gevraagde vijftien bossen bloemen kunnen uitdelen. Deze week willen we veel donaties ophalen zodat we volgende week, tijdens de week van waardering, heel veel bloemen kunnen geven aan het NS-personeel”, vertellen de vier studenten.

Voor drie euro kan men al een bloemetje doneren. Volgens de studenten is vooral de reactie van het NS-personeel mooi. Veel van de personeelsleden moesten lachen, vertellen de studenten, maar ook een aantal werden emotioneel. Gister hebben de vier studenten bloemen uitgedeeld op de stations Utrecht, Hoorn, Enkhuizen en Heerhugowaard. Ze hadden dertig bossen bloemen gekregen van bloemteler Tesselaar en wilden deze meteen al uitdelen. Bij het uitdelen van de bloemen wordt geen onderscheid gemaakt tussen NS-personeel dat wel of geen geweld heeft meegemaakt. “Wij willen al het NS-personeel een hart onder de riem steken”, aldus de studenten.

© Nationale Onderwijsgids