Normal_hogeschool_utrecht_gebouw

De Hogeschool Utrecht (HU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) gaan samenwerken met de focus op een innovatieve samenwerking met de sector zorg en welzijn. De samenwerking verloopt via het Centre of Expertise U CREATE. Vandaag wordt de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit meldt de Hogeschool Utrecht.

De hogescholen willen met de samenwerking meer inzicht en ervaring over samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de sector zorg en welzijn verkrijgen. Het Centre of Expertise verwacht dat de samenwerking leidt tot nieuwe marktkansen voor creatieve bedrijven en verdere professionalisering van de sector. U CREATE is in staat om innovatieve ideeën door te ontwikkelen door partijen in haar netwerk gericht met elkaar te verbinden.

Professor Nico van Meeteren, directeur Life Sciences and Health, benadrukt het belang van intensieve samenwerking tussen partijen bij het zoeken naar oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen in de zorg. Hij ziet daarbij de creatieve industrie als verbindende rol. 

© Nationale Onderwijsgids