Logo_hanzehogeschool_groningen
Op woensdagmiddag 25 juni wordt de nieuwe lector New Audiences officieel geïnstalleerd door het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Dr. Evert Bisschop Boele wordt aangesteld als lector New Audiences binnen het lectoraat Lifelong Learning in Music van het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen.
 
Het lectoraat
Het lectoraat Lifelong Learning in Music wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van musici tot lerende, onderzoekende en ondernemende professionals die midden in de samenleving staan. Het lectoraat voert hiertoe onderzoek uit in samenwerking met (internationale) partners uit de muziekprofessie. Het lectoraat doet dat door de verschillende rollen die musici kunnen vervullen te onderzoeken in relatie tot hun levenslange persoonlijke, artistieke en professionele ontwikkeling. Centraal staat daarbij de vraag wat het betekent voor musici om binnen de verschillende culturele en sociale contexten waarin zij werken, innovatieve praktijken met nieuw publiek vorm te geven. Op 25 juni vindt s‘ochtends tevens het symposium 10 Years Lifelong Learning in Music plaats in het kader van het 10-jarig bestaan van het lectoraat.
 
De lector
Evert Bisschop Boele promoveerde summa cum laude aan de Georg-August-Universität Göttingen op het proefschrift over de functies van muziek in de huidige westerse samenleving. Hij werkt sinds 1998 in verschillende functies bij de Hanzehogeschool Groningen. Onder meer als hoofd docent muziek, adviseur van het College van Bestuur en als onderzoeker binnen het lectoraat Lifelong Learning in Music. In zijn loopbaan publiceerde hij onder meer over muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs (met name over intercultureel muziekonderwijs), de muziek van Marokkaanse migranten in Nederland, muziek en regionale identiteit in Friesland, en healthy ageing en muziek. De heer Bisschop Boele wordt geïnstalleerd als lector New Audiences binnen het lectoraat Lifelong Learning in Music; ook coördineert hij de onderzoekscomponent van de Master of Music van het Prins Claus 
Conservatorium.
 
© Nationale Onderwijsgids