Normal_319847965_e505b2d36d

Het ultieme studentenhuis staat dit jaar in Utrecht. De afgelopen maanden heeft studentenhuis IBB 59 aan de Ina Boudier-Bakkerlaan de meeste stemmen weten te vergaren en laat daarmee studentenhuizen Huize de Vries in Eindhoven en TED’s Place in Maastricht in de laatste ronde achter zich. De verkiezing werd dit jaar voor de elfde keer georganiseerd door Studenten.net. 

IBB 59 is onderdeel van het IBB-complex, het grootste en populairste studentencomplex in Utrecht. IBB 59 telt 15 bewoners, studerend aan de Universiteit voor Humanistiek, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Uit de checklist van het huis bleken de keuken en de gezamenlijke ruimte (afgekort ‘geru’ of ‘gk’) ‘überranzig’, wat resulteerde in een gratis schoonmaakbeurt en De Telegraaf die het huis daarom alvast uitriep tot ‘smerigste studentenhuis van Nederland’. 
 
Uitreiking
De uitreiking vond donderdagavond plaats bij het winnende huis. Alle drie de huizen organiseerden een huisfeest, in afwachting van de uitslag. Bij elk huis werden donderdagmiddag 15 kratten bier geleverd. De Studenten.net Land Rover reed om 19.00 uur de Ina Boudier-Bakkerlaan binnen.
 
De bekendmaking ging gepaard met de uitreiking van de cheque door de hoofdredacteur van Studenten.net en de overhandiging van een straatnaambord met de tekst ‘Studentenhuis van het Jaar 2014’ voor aan de gevel van het huis. Daarnaast ontving het huis als hoofdprijs een cheque t.w.v. € 2500, welke te besteden is bij de Media Markt. Hiermee kunnen artikelen voor in het huis worden gekocht. IBB 59 wint daarnaast een jaar lang een inboedel en de ultieme prijs: een jaar lang gratis pizza. 
 
© Nationale Onderwijsgids