Logo_hanzehogeschool_logo

Op donderdag 12 juni heeft de Hanzehogeschool Groningen een primeur: het eerste Noord-Nederlandse Circulaire Economie symposium. Tweedejaarsstudenten van de International Business School organiseren dit Engelstalige symposium over nieuwe economische bedrijfsmodellen van verschillende organisaties.

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die na verbruik worden vernietigd.

Sprekers op het symposium zijn onder meer G. Croon van MVO Nederland, J. Dijk van de Rabobank, G. van Arkel van Interface, A. Koop van Watter en J. Vriesema van de Provincie Groningen.

Het symposium vindt plaats in de aula van Hanzehogeschool Groningen aan het Zernikeplein 11 in Groningen. De middag begint om 15.00 uur en wordt afgesloten met een diner. Kosten voor deelname zij 35 euro, studenten krijgen korting. Aanmelden kan via www.circulareconomy2014.nl.

© Nationale Onderwijsgids