Normal_xbox_gamen_gaming

Hogeschool NHTV Breda heeft sinds kort een eigen gamestudio. Bij Atlantis Games, zoals het bedrijfje heeft, werken afgestudeerde studenten en stagiairs van NHTV. Het is de bedoeling dat het game development bedrijf geld gaat verdienen dat in het onderwijs van de hogeschool gestoken kan worden, meldt de onderwijsinstelling.

Atlantis Games gaat als onderdeel van NHTV Business van start. De studio gaat in opdracht van bedrijven entertainment en serious/applied games en apps ontwikkelen. De focus is breed, van zorg, logistiek en toerisme naar simulaties, beeldcultuur en stedenbouw.

Studenten die een opleiding volgen aan NHTV Business maken naast hun studie direct deel uit van de maatschappij. Volgens directeur Frank Zijlmans van de gamestudio heeft de hogeschool met deze aanpak de laatste jaren al veel “hoogwaardige afstudeerders van haar game-opleiding” afgeleverd maar de directe impact op de economie in Breda ontbrak nog. Met de Atlantis Games wil de instelling Breda als hotspot voor computer games op de kaart zetten en talent in de regio vasthouden.

“Hogescholen krijgen een bredere maatschappelijke functie”, zegt directeur Frank Peters van NHTV Business. “Naast onderwijs en onderzoek moet kennis ook directer naar de maatschappij worden gebracht. Dit kan door R & D activiteiten [Research & Development, red.] in samenwerking met het bedrijfsleven, in licentie geven van kennis aan het bedrijfsleven en het oprichten van bedrijven. Atlantis Games BV, als eerste zelfstandige BV van NHTV Business is een mooi voorbeeld van deze praktijk.”

© Nationale Onderwijsgids