Normal_hs_leiden_mediator

De Studentenraad van de Hogeschool Leiden voelt zich zodanig aan de kant geschoven dat zij heeft besloten het vertrouwen in het College van Bestuur (CvB) op te zeggen. De raad denkt nu na over het aanbod van het CvB om een mediator in te schakelen. Dit meldt het Leidsch Dagblad. 

Eerder deze week stelde de studentenraad alle studenten op de hoogte met een e-mail en een informatiebijeenkomst. Volgens de raad zijn er de afgelopen weken dusdanig veel voorvallen geweest waarbij er niet geluisterd werd naar de mening van de raad, dat zij zich niet langer serieus genomen voelen. Zo is het contract van de ambtelijke secretaris, die tevens als coach fungeerde, niet verlengd en is en heeft de hogeschool een nieuwe inschrijfregeling ingesteld waarmee de studentenraad het niet eens was. Lars van Rooijen, voorzitter van de Studentenraad: “Wij willen een grotere stem. Studenten zijn onwijs belangrijk voor een hogeschool.” 
 
Hoewel Van Rooijen niet uit de doeken wil doen welk advies de studentenraad heeft gegeven, wil hij wel kwijt dat ook hun advies over de begroting door het CvB niet is meegenomen en ze hier te laat van op de hoogte zijn gesteld. 
 
Het CvB laat via woordvoerder Hans Stupers weten dat je “inspraak niet moet verwarren met je zin krijgen. (…) De stem van de Studentenraad wordt zeker gehoord, maar dat betekent niet dat je het altijd met elkaar eens bent. Het is spijtig als de Studentenraad daaruit afleidt dat ze niet serieus genomen worden.” 
 
© Nationale Onderwijsgids