Logo_inholland

(Novum) - Hogeschool Inholland in Rotterdam is donderdagavond enkele uren ontruimd geweest omdat zich in het schoolgebouw een gewapende man zou bevinden. De politie trof bij het uitkammen van het gebouw echter niemand met een wapen aan.

De politie kreeg rond 17.30 uur een tip over een mogelijk gewapend persoon op de zesde etage van het pand aan de Posthumalaan. De melder noemde ook een naam en het lokaal waar diegene zich zou bevinden. Hij zou een vuurwapen bij zich dragen en dat gebruiken als het tentamen niet goed ging.

De politie stuurde daarop veertig agenten naar de school, waaronder een arrestatieteam. Ook werd een politiehelikopter ingezet. De mensen die in het gebouw waren, werden naar buiten begeleid. Om hoeveel mensen het ging wist een politiewoordvoerder niet.

Kort voor 20.00 uur bleek dat de melding vals alarm was. Er was niemand in het gebouw met de naam die door de melder was genoemd. Diegene had zich ook helemaal niet ingeschreven voor een tentamen.

De politie doet onderzoek naar de herkomst van de valse melding en wil de kosten van de politie-inzet op de melder verhalen.