Logo_nyink_eco-akoestiek

Door gerecyclede materialen samen te voegen brengt Nyink een product op de markt dat voor een beter akoestisch binnenklimaat zorgt. Deze oplossing draagt daarnaast ook bij aan de verduurzaming van kantoorgebouwen en onderwijsinstellingen. 

Het jonge bedrijf dat bekend is geworden met het innovatieve spiekschot is een begrip geworden op de scholenmarkt en het voormalig studentenbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot levensvatbare onderneming. De twee ondernemers focussen zich volledig op het ontwikkelen en verhandelen van werkplekafscheidingen.

Zij hebben gemerkt dat bedrijven en onderwijsinstellingen steeds meer aandacht besteden aan verschillende vormen van het nieuwe werken. Openheid en flexibiliteit zijn daarbij standaardingrediënten geworden. Deze open ruimten brengen vaak geluidsoverlast met zich mee, waardoor de concentratie bij personeel en/of studenten vermindert. Nyink heeft dit akoestische probleem onder de loep genomen en introduceert een duurzame oplossing.

Deze oplossing in de vorm van akoestische panelen bestaat uit een combinatie van een stoffering vervaardigd uit gerecycled polyester met een omlijsting van gerecycled aluminium. De vulling bestaat uit niet herdraagbare kleding verwerkt tot een hoogwaardig akoestisch materiaal.

Dit duurzame akoestische product kan op verschillende manieren worden toegepast, als roomdivider, opzetwand, wandpaneel of plafondpaneel.

Bekijk hier de productfilm van het Privascreen!

© Nationale Onderwijsgids