Normal_studenten_ondernemers_jonge_ondernemers

EINDHOVEN - Als enige particuliere Nederlandse opleider mag Business School Notenboom bijdragen aan de pilot 'Bijzonder kenmerk ondernemen in het hoger onderwijs'. Dat meldt de website van Limburg Onderneemt.

Met deze pilot – die de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) ontwikkelt – wordt beoogd een stimulans te geven aan ondernemend onderwijs. Door een bijzonder kenmerk kunnen scholen tonen dat een opleiding een toereikend fundament biedt voor ondernemen en ondernemerschap. Aan de pilot kunnen hooguit tien bachelor-/masteropleidingen van Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen deelnemen.

In het kader van ondernemerschap werkt Business School Notenboom al geruime tijd samen met Jong Ondernemen. Bij deze school richt iedere student met een groepje andere studenten een eigen bedrijf op. Dat schrijven ze bij de Kamer van Koophandel in als studentenbedrijf.

Business School Notenboom in Eindhoven is een erkende en geaccrediteerde Business School en richt zich op mbo- en hbo-onderwijs in de richtingen Business, Hotel en Leisure. De school heeft vestigingen in Eindhoven, Maastricht en Hilversum.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres