Normal_inholland

HAARLEM - Studente Kadene Vassell van hogeschool InHolland heeft op het EK atletiek in Helsinki een zilveren plak veroverd op de 4x100 meter estafette, zo staat te lezen op de website van InHolland. Vassell won vlak voor haar vertrek naar Finland al de Inholland Topsportprijs 2012.

Inholland alumnus Patrick van Luijk, die in 2007 al de Inholland Topsportprijs in ontvangst nam, wist een tweede plek te veroveren op de 200 meter en kwam als eerste over de streep op de 4x100 meter estafette.

De voormalig student Integrale Veiligheid bij Inholland Rotterdam was zondag in de finale slotloper in de estafetterace waar hij in de laatste 100 meter de sterker geachte ploegen van Duitsland (zilver in 38,44) en Frankrijk (brons 38,46) achter zich wist te houden. Saillant detail is dat Van Luijk pas op zijn twintigste met atletiek is begonnen.

Kadene Vassell veroverde met ploeggenoten Dafne Schippers, Eva Lubbers en Jamile Samuel, met een nieuw Nederlands record van 42,80 seconden een zilveren medaille.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen