Normal_11418

GRONINGEN - Het lange wachten wordt beloond. Vandaag kunnen leerlingen in het laatste jaar van het voortgezet onderwijs dan eindelijk beginnen aan de eindexamens, zo meldt OOG TV. Op maandag staat voor havoscholieren het eindexamen Kunst op het programma, voor de vwo'ers is dat Nederlands.

De examenregels zijn dit jaar flink aangescherpt. Dat betekent dat deze afsluitende toetsingsperiode voor alle leerlingen spannend zal zijn. Leerlingen die tijdens schooljaren in de bovenbouw een goed gemiddelde hebben weten op te bouwen, kunnen hier niet langer op teren tijdens de examens. Dat gemiddelde wordt namelijk buiten beschouwing gelaten. Om te slagen moet het gemiddelde cijfer van de eindexamenvakken minimaal een 5,5 zijn.

Voor de havo staat er niet alleen Kunst op het programma, maar ook Biologie. Leerlingen van het vmbo GL hebben vandaag een examen Transport en Logistiek en Voertuigentechniek. Eindexamenleerlingen van het vmbo die de theoretische leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg volgen hebben een dag uitstel van executie. Op dinsdag moeten ook zij eraan geloven.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen