LAKS wenst alle eindexamenkandidaten succes tijdens het tweede tijdvak

Alle eindexamenkandidaten weten sinds afgelopen woensdag of ze zijn geslaagd, niet geslaagd zijn of dat ze nog een herkansing mogen maken. Vandaag, op maandag 19 juni, begint het tweede tijdvak. In dit tweede tijdvak worden examens ingehaald en worden herkansingen gemaakt. Via www.examenklacht.nl kunnen klachten over de examens van het tweede tijdvak ingediend worden. Mochten eindexamenkandidaten het LAKS toch liever bellen, kan dat via ons algemeen nummer: 030 7900 910. Dat meldt het LAKS.

Afgelopen twee jaar konden eindexamenkandidaten de examens spreiden over de twee tijdvakken. Sinds dit jaar is dat niet meer het geval. Wel is het tweede tijdvak verlengd, zodat er meer ruimte is voor eindexamenkandidaten om examens in te halen en te herkansen. “Met #RedMijnDiploma hebben we ingezet op de mogelijkheid tot spreiden van het examen en een extra herkansing, helaas is hier geen gehoor aangegeven en hebben leerlingen tijdens deze periode recht op één herkansing in het tweede tijdvak”, aldus Rafke Hagenaars, woordvoerder van de Eindexamenklachtenlijn.

N-termen

Het tweede tijdvak eindigt op vrijdag 30 juni. Op deze dag worden ook de N-termen bekend gemaakt door het College voor Toetsen en Examens. Deze worden, net zoals in het eerste tijdvak, onder andere bepaald door de dagelijkse klachtenrapportages die het LAKS aanlevert. Op 30 juni weten leerlingen dus of ze alsnog zijn geslaagd of niet. Rafke Hagenaars: “We wensen alle eindexamenkandidaten die iets moeten inhalen of herkansen, heel veel succes!”

Door: Nationale Onderwijsgids