Normal_examen_toets_stilte

Vandaag beginnen de centrale examens. Zo'n 60.000 leerlingen van de havo beginnen vandaag met de vakken Maatschappijwetenschappen en Natuurkunde. Voor de vwo'ers, zo'n 39.000 leerlingen, staat het beruchte vak Nederlands op het programma. Ruim 111.000 vmbo-leerlingen hebben morgenmiddag Frans. Vrijdagochtend beginnen vmbo'ers van de gemengde leerweg eerst nog met Transport en Logistiek en Voertuigentechniek. De Nationale Onderwijsgids wenst alle eindexamenkandidaten heel veel succes!

Benieuwd naar wat voor vragen de eindexamenkandidaten kunnen verwachten of kun je nog wel wat extra oefening gebruiken voor een vak? In ons dossier Examens vind je alle officiele examens (mét antwoorden) om mee te oefenen. Ook vind je daar het rooster voor alle examens de komende periode.

Zoals elk jaar met de start van de examens opent vandaag ook de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Eindexamenleerlingen kunnen via het nummer 020-5244066 of via www.examenklacht.nl inhoudelijke klachten over de examens doorgeven. Ook voor klachten over bijvoorbeeld geluidsoverlast tijdens het examen of een computerstoring kunnen zij bij het LAKS terecht.

© Nationale Onderwijsgids