Normal_test__student_assessment_

Ook dit jaar werden weer de meeste klachten over de examens bij LAKS ingediend door eindexamenkandidaten van het vwo. De acht examens waarover relatief het meest geklaagd werd zijn allemaal vwo-vakken. Op één staat het examen Management & Organisatie. Dit meldt NU.nl.

Bijna 54 procent van de leerlingen die het examen Management & Organisatie maakten, dienden een klacht in. Dat zijn maar liefst 5883 klachten op 10.914 scholieren. De scholieren klaagden vooral over de lengte van het examen. Het LAKS is niet verbaasd: “Het examen M&O is altijd een race tegen de klok. Mensen klagen daarom altijd dat het examen te lang is.”

Vijftien procent van alle vwo'ers belden het LAKS met één of meer klachten. Bij de scholieren van de havo lag dat percentage iets lager op ruim elf procent. Net als voorgaande jaren klagen vmbo-leerlingen veel minder over de examens, ondanks de activiteiten van de scholierenorganisatie om deze groep scholieren bekender te maken met LAKS. Slechts 4,9 procent van de vmbo'ers diende een klacht in.

Scholieren kunnen nog tot dinsdag een klacht indienen bij LAKS, de officiele laatste dag van de examens. Daarna sluit de klachtenlijn.

© Nationale Onderwijsgids