Normal_examen_eindexamen_1

Opvallend weinig klachten kwamen gisteren binnen bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) over de zomerse warmte van dinsdag. Ondanks dat de temperatuur op veel plaatsen opliep tot 27 graden, leken maar weinig scholieren daar last van de te hebben tijdens hun eindexamen. Dit meldt Nu.nl.

“De ruimtes werden goed geventileerd, ramen werden tegenover elkaar opengezet”, vertelt een woordvoerder van LAKS. “ Dat zorgde er wel voor dat voor de tweede opeenvolgende dag ergens een vogel het examenlokaal binnenvloog.” Na zeven examendagen waren er dinsdagavond ruim 90.000 klachten bij het LAKS binnengekomen.

Met name de klachten over het havo-examen scheikunde gaan hard, zegt een woordvoerder van LAKS. “Vooral online wordt er veel geklaagd. Scholieren vonden de lange teksten vervelend, het examen was te moeilijk en het was meer begrijpend lezen dan echt rekenwerk.” Bij het examen filosofie voor havo vonden klagers dat ze te veel vragen kregen over onbekende filosofen.

Vwo'ers die zowel Grieks als wiskunde in hun pakket hebben, klaagden dat ze het vervelend vonden dat de examens voor deze vakken op dezelfde dag waren omdat het beide moeilijke en tijdrovende onderwerpen zijn. De vragen van wiskunde A en B vonden veel klagers van het vwo “erg lastig” en “te specifiek”.

© Nationale Onderwijsgids