Normal_onderwijstijd_klas_klok

Een leerling van het Elde College in Schijndel moest maandagochtend door een docent uit bed gebeld worden voor haar examen Geschiedenis. Ze dacht dat het examen pas 's middags zou plaatsvinden. De leerling heeft het examen nog wel kunnen maken. Dit meldt Nu.nl.

Het vmbo-examen Geschiedenis ging gisterochtend om 9.00 uur stipt van start. Toen surveillerend docent Tom van Wanrooij om tien voor negen de leerlingen in de examenzaal telde, kwam hij tot de ontdekking dat er een examenkandidaat miste.

Van Wanrooij aarzelde niet en belde de leerling op. “Ze lag nog te slapen; ze dacht dat het ze het geschiedenis-examen pas in de middag had.” De leerling kwam om vijf over negen binnen en kon alsnog aan de slag. “Veel leerlingen wonen in dorpen verderop. Die zijn zo een half uur kwijt voor dat ze op school zijn.”

Leerlingen mogen maximaal dertig minuten te laat komen voor een examen, aldus het Landelijke Aktie Komitee Scholieren, dus de scholiere had geluk. Ze moeten dan wel stoppen op de officiële eindtijd tenzij de schooldirecteur en de Onderwijsinspectie een uitzondering maken. De laatkomer had ondanks dat om haar examen te maken, vertelt Van Wanrooij: “Het examen was niet heel lang, dus ruim voor tijd kon zij weer naar huis om verder te slapen.”

© Nationale Onderwijsgids