Normal_examen2

(Novum) - Vijftig vmbo-leerlingen van de school in Almere waar gemaakte examens zijn gestolen moeten dit examen overdoen. Van de diefstal is aangifte gedaan. De politie is meteen een onderzoek begonnen, meldt een woordvoerder van het Buitenhout College donderdag. Het is volgens haar uitgesloten dat ook andere examens zijn gestolen.

De school tast in het duister over de vingervlugheid en timing van de nog onbekende dader of daders. De docent die het werk zou nakijken had de examens dinsdag in een envelop in zijn lokaal gelegd en de ruimte afgesloten. "Hij is daar regelmatig teruggekeerd om wat te pakken en telkens lag die envelop er nog", aldus de woordvoerder. "Tot de laatste keer, toen waren de examens weg. Het moet in een tijdsbestek van een tot anderhalf uur zijn gebeurd."

De gedupeerde leerlingen moeten het examen beeldende vorming in het tweede tijdvak opnieuw maken. Aangezien dat tijdvak 16 juni begint, krijgen deze leerlingen hun definitieve examenuitslag later dan andere eindexamenkandidaten, die de uitslag op 12 juni krijgen.

De schoolleiding 'betreurt' het incident. Donderdagavond is er een besloten bijeenkomst voor ouders over de gevolgen van de diefstal. "De school stelt alles in het werk om rust onder de eindexamenleerlingen te brengen, zodat zij zich kunnen concentreren op de nog te maken examens", meldt de directie in een verklaring.