Normal_examen_toets_3

De verdwijning van vijftig examens Beeldende Vorming van het Buitenhout College in Almere blijft een onopgeloste zaak. Bijna twee weken lang waren de examens vermist. Wat er is de tussentijd met de stapel papieren is gebeurd, blijft onduidelijk. Dit meldt Volkskrant.

“Het was een complexer dan we dachten”, zegt een woordvoerster van de Almeerse Scholengroep, de koepelorganisatie waartoe het Buitenhout College behoort. Onderzoek naar de vermiste examens leverde geen eenduidige conclusie op.

Een docent van het Buitenhout borg de examens op in een schoollokaal om ze later mee naar huis te nemen om na te kijken. Een uur tot anderhalf uur later bleken de examens verdwenen, er waren geen sporen van een inbraak. De school deed aangifte van diefstal en de Onderwijsinspectie verklaarde de examens ongeldig.

Bijna twee weken later werden de zoekgeraakte examens teruggevonden op een plek waar al eerder gezocht zou zijn. Toch moesten de leerlingen het examen opnieuw maken omdat onduidelijk was wat er in de tussentijd met de examens was gebeurd. Die vraag blijft dus onbeantwoord. Inmiddels hebben de leerlingen hun examen overnieuw gemaakt. Twee leerlingen haalden een onvoldoende en mogen in augustus nog een herkansing doen.

© Nationale Onderwijsgids