Normal_11901

AMERSFOORT - Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO) heeft samen met Inholland Academy een gespecialiseerde post-hbo-cursus ontwikkeld. De cursus 'Docentschap in het islamitisch onderwijs' is bedoeld voor docenten die werkzaam (willen) zijn in het islamitisch onderwijs.

Er zijn in Nederland 45 scholen op islamitische grondslag. De besturen van deze scholen met een eigen geaardheid stellen steeds vaker aanvullende eisen aan het personeel. Islamitische scholen worden kritisch gevolgd door media en politiek. De meeste leerlingen op islamitische scholen zijn afkomstig uit etnisch-culturele minderheden.

De cursus 'Docentschap in het islamitisch onderwijs' is ontwikkeld om leerkrachten van een school op islamitische grondslag de kennis en vaardigheden bij te brengen die de school van hen verlangt. Tijdens de cursus komen onder andere maatschappelijke vraagstukken over moslimjongeren en de geschiedenis van de oprichting van islamitische scholen in Nederland aan bod.

Docenten die deze cursus hebben gevolgd, verwerven daarmee een door ISBO geaccrediteerd diploma. Zij kunnen in beginsel op alle 45 islamitische scholen aan de slag.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres