Normal_11421

DEN HAAG (Novum) - De experimenten met een prestatiebeloning in het onderwijs zijn van de baan. Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs bevestigt dit maandag naar aanleiding van een mededeling van de Algemene Onderwijsbond (AOb), die het schrappen van de maatregel wereldkundig maakte.

De bond baseert zich op een bericht van het ministerie van Onderwijs dat is verstuurd aan de betrokken schoolbesturen. Daarin staat dat het kabinet heeft besloten om de regeling voor de prestatiebeloning op korte termijn in zijn geheel in te trekken.

Schoolbesturen die zich al voorbereidden op het experiment, worden gecompenseerd voor de gemaakte kosten. Het besluit vloeit voort uit het begrotingsakkoord voor volgend jaar dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie hebben gesloten, licht de woordvoerder van demissionair staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) toe.

Zijlstra wilde met de experimenten te weten komen of met een prestatiebeloning de kwaliteit van het onderwijs kan worden verbeterd. De bewindsman had de komende jaren in totaal tachtig miljoen euro beschikbaar voor de experimenten.