Normal_11373

VEENENDAAL - Twee docenten van het Rembrandt College in Veenendaal zullen de komende maand al fietsend Alpentoppen bedwingen om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat meldt de Veenendaalse Krant.

Docente geschiedenis Helma Janssen en leraar Frans Joost Hontelez deden twee jaar geleden al mee aan Alpe d'Huzes, het evenement waarin de beroemde Alpe d'Huez wordt beklommen voor de KWF Kankerbestrijding. Janssen zal dit jaar op 7 juni twee keer deze col d'hors categorie beklimmen waar in het verleden zoveel Nederlandse wielrenners succesvol waren.

Hontelez fietst op 18 mei een wellicht nog beruchtere berg op; de Mont Ventoux. Samen met 50 andere fietsfanaten zal hij zo geld proberen in te zamelen voor het Nationaal MS Fonds. Vorig jaar werd de Mont Ventoux voor het eerst beklommen voor het Nationaal MS Fonds, in navolging van het succes van Alpe d'Huzes.

De docenten willen ook aan de leerlingen laten zien dat je altijd zelf actie kunt ondernemen als het tegenzit en dat er heel wat te bereiken valt voor iemand die doorzet.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink