Normal_10996

DEN HAAG - Wethouder Ingrid van Engelshoven van Onderwijs stelt 65.000 euro extra beschikbaar voor de Haagse Lerarenbeurs. Daardoor krijgen nog eens 24 leraren in Den Haag een studiebeurs.

De leraren dreigden achter het net te vissen. Ze deden op tijd een aanvraag, maar het beschikbare bedrag was al vergeven. Alle aanvragen zijn nu ingewilligd. In totaal zijn 54 leraren uit de Haagse regio nu met steun van de gemeente Den Haag aan het studeren.

Wethouder Van Engelshoven had aangegeven bij gebleken succes extra geld voor de Lerarenbeurs uit te trekken: "Kwaliteit in de klas vraagt om kwaliteit vóór de klas. We stimuleren dat er voldoende gekwalificeerde docenten voor de klas staan. De Lerarenbeurs daagt docenten uit werk te maken van hun talent. Het is goed te zien dat zoveel onderwijsgevenden de handschoen oppakken. Daar gaan zij zelf en de leerlingen in de klas van profiteren".

Met de extra gelden erbij is in totaal 180.000 euro uitgetrokken voor de Haagse Lerarenbeurs. De Haagse Lerarenbeurs is er voor tweedegraads docenten die een eerstegraads bevoegdheid willen halen, voor docenten met een pabo-bevoegdheid die een tweedegraads lesbevoegdheid willen voor het voortgezet onderwijs en ook zij-instromers, die geen gebruik maken van de landelijke Lerarenbeurs, konden een aanvraag doen voor de Haagse Lerarenbeurs.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink