Normal_10420

AMSTERDAM - Sinds 24 maart is heeft de vereniging 'Leraren van Levende Talen' (VLLT) een sectie papiaments opgericht. Het VLLT is van mening dat Papiaments een koninkrijkstaal is en dat het goed zou zijn om leerlingen kennis te laten maken met de taal, zo meldt de Radio Nederland Wereldomroep.

Papiaments wordt vooral gesproken op Aruba, Bonaire en Curaçao. Volgens Cees Tuk, een woordvoerder van de VLLT is het erg belangrijk dat kinderen Papiaments leren. De VLLT richt zich in eerste instantie vooral op het uitbouwen van de sectie zelf, erkenning van de taal en communicatie met leden op de eilanden. De VLLT werkt nauw samen met stichting Splika, een stichting die de taal promoot.

Momenteel is het in Nederland alleen mogelijk om Papiaments op een cursus te leren. De VLLT wil de minister van Onderwijs vragen de taal als extra vak in te voeren op school. Volgens Cees Tuk kan dat prima, ook als Nederland in een economische crisis zit. Tuk is van mening dat het leren van een taal de economie ten goede komt.

© Nationale Onderwijsgids / Henk Zuidema