Normal_10277

DEN HAAG - Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) heeft afgelopen maandag de eerste Haagse Lerarenbeurs overhandigd aan Dennis van Westing, wiskundeleraar op het Segbroek College in Den Haag.

Van Westing heeft een pabo-bevoegdheid en werkte tien jaar als leerkracht in het Haagse basisonderwijs. Hij geeft sinds het begin van dit schooljaar bijna fulltime les aan brugklassen op het Segbroek.

In september begint hij met de tweedegraads lerarenopleiding wiskunde aan de Hogeschool Utrecht. Twee jaar later kan hij zijn tweedegraadsbevoegdheid op zak hebben.

Dankzij de Haagse Lerarenbeurs van 3.500 euro kan van Westing  het collegegeld van ruim 1.700 euro, de studieboeken, de reiskosten en studiemateriaal als bijvoorbeeld een laptop of een printer betalen.

Haagse Lerarenbeurs
De beurs is dit jaar eenmalig verstrekt als stimulans voor docenten om verder te studeren. Het is een initiatief van de gemeente Den Haag, die hiervoor samenwerkt met de 41 scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag en omgeving die zijn aangesloten bij De Rode Loper.

In totaal was een bedrag van 115.000 euro beschikbaar. Aan 32 docenten is inmiddels een Haagse Lerarenbeurs toegekend. De aanvragers voldeden aan de voorwaarde dat ze niet in aanmerking kwamen voor de landelijke Lerarenbeurs en lesgeven in een vak waarin een tekort aan docenten bestaat.

De meeste begunstigden - twintig - gaan op voor een tweedegraadsbevoegdheid. Tien van de 32 willen een eerstegraadsbevoegdheid. De Haagse Lerarenbeurs helpt zo om meer voldoende gekwalificeerde docenten voor de klas te krijgen.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink