Normal_9569

GRONINGEN - Op 19 en 23 maart organiseert het Christelijk Pedagogisch Studiecentrum (CPS) een tweetal regioconferenties in Zwolle en Amersfoort, over het creëren van een sterk schoolbeleid.

De conferenties zijn bedoeld voor schoolleiders en bestuurders in het primair onderwijs die werken aan opbrengstgericht onderwijs. De conferentie sluit daarmee aan op het boek ‘Gouden regels voor een sterke school'.

Tijdens deze middagen leggen de auteurs Pieter Gerrits en Ton van den Hout uit welke factoren bepalend zijn voor blijvend schoolsucces. Ze baseren dat op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring met verbetertrajecten op basisscholen.

Ook vertelt schoolleider Tabe Sneijder, actief op diverse basisscholen van de stichting ACIS in de Hoekse Waard, hoe hij de ‘gouden regels' op zijn scholen in praktijk heeft gebracht. Hij praat over de successen, maar ook over de hindernissen die zijn genomen. Vervolgens is het de bedoeling dat de schoolleiders zelf aan de slag gaan om hun school sterker te maken.

© Nationale Onderwijsgids