Normal_9503

AMSTERDAM - Drie maanden na lancering van De Digitale Klas voor het voortgezet onderwijs, gaat ook een van de grootste lerarenopleiding van Nederland aan de slag met deze nieuwe digibordomgeving.

Aart van Bruggen, lid van het directieteam Faculteit Educatie, zette hiervoor namens faculteitsdirecteur Dick de Wolff zijn handtekening. De Digitale Klas is een online platform dat docenten in staat stelt de mogelijkheden van het digitale schoolbord optimaal te benutten. De Digitale Klas bestaat uit interactief lesmateriaal dat aansluit op bestaande lesmethoden.

Op dit moment zijn reeds 10 methoden van uitgever ThiemeMeulenhoff in De Digitale Klas beschikbaar. De interactieve manier van lesgeven maakt dat leerlingen informatie sneller oppikken en beter onthouden.

"De uitkomsten van de proefperiode van De Digitale Klas hebben ons overtuigd van het positieve effect van deze aanvulling op het lesgeven. Daarnaast neemt het digibord een steeds belangrijkere rol in in het onderwijs, en daar willen we onze studenten goed op voorbereiden." aldus Dick de Wolff, faculteitsdirecteur Faculteit Educatie Hogeschool Utrecht.

Gebruik Hogeschool Utrecht
Vanaf dit jaar zullen steeds meer studenten en docenten van de lerarenopleidingen van Hogeschool Utrecht gaan werken met De Digitale Klas. De digitale omgeving wordt een van de onderdelen van de ICT-component van het onderwijsprogramma. In de auteursomgeving van De Digitale Klas gaan de studenten zelf lesmateriaal en presentaties maken voor op het digibord.

Daarnaast zullen de studenten De Digitale Klas kunnen inzetten tijdens hun stageperiodes op scholen. Ook docenten van Hogeschool Utrecht kunnen het online platform gebruiken, bijvoorbeeld voor het geven van colleges.

© Nationale Onderwijsgids