Normal_9173

DEN HAAG (Novum) - Het hoofdbestuur van de Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft excuses aangeboden aan minister van minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA). In een brief van voorzitter Walter Dresscher aan de minister en de Tweede Kamer stelt hij vrijdag dat hij en het bestuur de uitspraken van AOb-bestuurder Marten Kircz betreuren.

Kircz zei donderdag dat Van Bijsterveldt niet het intellectuele niveau zou hebben om minister van Onderwijs te zijn. Volgens hem is de minister niet in staat een redelijke gedachte te hebben over het onderwijs.

Volgens Dresscher, die schrijft dat het bestuur afstand heeft genomen van de uitspraken, zijn de emoties tijdens de staking van leraren uit het voortgezet onderwijs donderdag hoog opgelopen en zijn zaken te scherp gesteld. "Ook door vertegenwoordigers van de Algemene Onderwijsbond."

Kircz liet vrijdag overigens weten geen spijt te hebben van zijn harde woorden aan het adres van minister Van Bijsterveldt. "De persoon Marja van Bijsterveldt ken ik niet. Het gaat mij om de beleidsmaker, de politicus Marja van Bijsterveldt", zei hij vrijdag op BNR Nieuwsradio.

In de brief geeft de voorzitter van de AOb aan te hopen dat de minister de excuses aanvaardt en weer in gesprek te willen over de inhoud van het 'meningsverschil'. Na de uitspraken van Kircz gaven CDA, VVD, PVV en SPG aan geen contact meer met de AOb te willen totdat de bond het bijgelegd heeft met Van Bijsterveldt.