Normal_8630

OSKALOOSA - De Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich heeft tijdens een campagnebijeenkomst in Oskaloosa in de Amerikaanse staat Iowa een homoseksuele docent verteld dat hij volgend jaar maar op Barack Obama moet stemmen. Dat meldt het NRC Handelsblad.

Scott Arnold, aan de William Penn University verbonden als docent, had Gingrich gevraagd hoe hij zich als president zou inspannen voor homoseksuele Amerikanen. Gingrich staat niet bekend als een voorvechter van homo-emancipatie en is fel tegenstander van het homohuwelijk, dat ook in de Verenigde Staten aan terrein wint.

Arnold kreeg te horen dat hij maar op de Democratische presidentskandidaat, de zittende president Barack Obama, moest stemmen. Daarmee haalde Gingrich de woede van veel Amerikaanse homo-organisaties op de hals.

Gingrich heeft zelf een lesbische halfzus, maar die zal volgend jaar niet op haar halfbroer stemmen. Candice Gingrich-Jones heeft al aangegeven dat ze 'heel hard wil werken' om Newt uit het Witte Huis te houden. Candice voert daarom campagne voor Obama.

© Nationale Onderwijsgids