Normal_8411

DEN HAAG - In 2012 trekt de gemeente Den Haag € 58 miljoen uit voor onderwijsbeleid. Met dit geld wil wethouder Ingrid van Engelshoven Haags talent de kans geven zich maximaal te ontplooien.

In de loop van 2011 hebben schoolbesturen plannen aan kunnen dragen die daaraan bijdragen. Dit heeft geresulteerd in het toekennen van een bedrag van € 35 miljoen aan onderwijssubsidies. In de loop van 2012 volgt nog een tweede ronde.

Om te kunnen laten zien wat de onderwijssubsidies betekenen voor het onderwijs heeft de gemeente Den Haag een korte video gemaakt. Havva Çinar, schooldirecteur van de Eerste Montessori School, vertelt hoe zij met hulp van de gemeente er voor heeft kunnen zorgen dat de school het predikaat ‘zwakke school' is kwijtgeraakt.

Karel Bun van Scholengroep Den Haag Zuid-West vertelt hoe de zomerschool bijdraagt aan talentontwikkeling en hoe hij de wijk bij de school betrekt.

Als laatste is Aniek Joustra van basisschool De Kleine Wereld aan het woord. Zij legt uit hoe zij de ouderbetrokkenheid vergroot.

De video is te zien op het Youtube-kanaal van de gemeente Den Haag.

© Nationale Onderwijsgids