Normal_8244

ALMERE - De nieuwste resultaten en kwaliteitsgegevens van het onderwijs in Almere zijn beschikbaar. De tweede ‘Lokale Staat van het Onderwijs Almere' waarin te lezen is hoe het gaat met het onderwijs in Almere, is verschenen.

Zo valt te lezen over zwakke scholen die niet langer zwak zijn en dat het bereik van voorschoolse educatie op peuterspeelzalen en kinderopvang is gestegen.

Op een aantal terreinen zijn verbeteringen zichtbaar. Zeven zwakke scholen (waarvan zes vanuit de Lokale Educatieve Agenda (LEA) deelnemen aan het verbetertraject ‘Scholen die ertoe doen!'), hebben per 1 september 2011 weer een basisarrangement ontvangen. Hiermee zijn ze niet langer zwak.

En het bereik van de voorschoolse educatie op peuterspeelzalen en kinderopvang is gestegen tot 97% in 2010. Het gaat de goede kant op en het doel van 100% is bijna bereikt.

Stevige inzet op taal en lezen
De Lokale Staat laat ook een zorgelijk beeld zien. Zo blijkt uit de monitor ‘Taal, lezen en rekenen 2009/2010' dat de taalprestaties in het basisonderwijs voor woordenschat ruim onder het landelijk gemiddelde liggen. Ook op begrijpend lezen scoren een aantal groepen nog laag.

Vanuit de LEA wordt hierin nu extra geïnvesteerd, door in het schooljaar 2011-2012 te starten met een stedelijke ‘Brede Leesimpuls' (activeren van lezen).

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids