Normal_7591

WASHINGTON DC - De Colombiaanse popster Shakira is vrijdag in het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington beëdigd als speciaal onderwijsadviseur van president Obama. Dat meldt de Volkskrant.

Shakira zal zich gaan inzetten voor het onderwijs van ongeveer 50 miljoen Latijns-Amerikaanse immigranten, de zogenaamde latino's. Eén op de vier latino's is minderjarig en velen verlaten school zonder diploma.

"Onderwijs is de enige manier om uit de armoede te komen", aldus de zangeres, die zei dankbaar te zijn zich te mogen inzetten om het onderwijs voor de Latijns-Amerikanen in de Verenigde Staten te bevorderen. Ze benadrukte het belang van goed basisonderwijs, want daarmee wordt volgens de popster de basis gelegd voor het succesvol afronden van een vervolgopleiding.

Shakira maakt nu deel uit van een commissie van vier adviseurs, die als doel hebben meer latino's toegang te verschaffen tot het hoger onderwijs. Aangezien de latino's een snelgroeiende bevolkingsgroep zijn, zal de Amerikaanse economie steeds meer afhankelijk van ze worden.

© Nationale Onderwijsgids