Normal_7587

UTRECHT - Froukje Polman van de Fontys Pabo Eindhoven en Sander Claassen van de Universiteit van Amsterdam (UVA) zijn vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerproject uitverkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2011. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Beiden kregen de jaarlijkse OnderwijsTopTalentPrijs toegekend. Froukje Polman kreeg de prijs voor de bijzondere wijze waarop ze de leerlingen en het team van haar stageschool liet kennismaken met de introductie van Engels in de onderbouw van het basisonderwijs. Sander Claassen deed op zijn stageschool in het voortgezet onderwijs uitstekend onderzoek naar zowel de profielkeuze als onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen.

De jury was onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen dit jaar. Dit jaar deden vijftien lerarenopleidingen basisonderwijs mee en tien lerarenopleidingen voortgezet onderwijs. Jaarlijks wordt de prijs uitgereikt aan een talentvolle leraar in het primair en voortgezet onderwijs.

De OnderwijsTopTalentPrijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP), onderwijsadviesbureau Giralis, tijdschrift Didactief en de AOb.

© Nationale Onderwijsgids