Normal_7320

DEN HAAG - De Onderwijsraad heeft een rapport gepubliceerd waarin minster Marja van Bijsterveldt van Onderwijs het advies krijgt te wachten met de invoering van het passend onderwijs. Dat meldt VOS ABB, de vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen.

De Onderwijsraad onderschrijft in het recent gepubliceerde rapport de doelen van het concept-wetsvoorstel, namelijk het vereenvoudigen van het stelsel van speciale onderwijszorg.

Ook over de doelstellingen om een heldere verantwoordelijkheidsdeling te realiseren, een bekostigingsmodel met ruimte voor maatwerk aan te leggen en de kwaliteit van de speciale onderwijszorg te verhogen is de raad positief.

Dat geldt tevens voor het streven om leerkrachten en schoolleiders beter toe te rusten en de samenwerking tussen instellingen voor onderwijs en jeugdzorg te verbeteren.

Wachten
Maar de raad signaleert in het rapport problemen ten aanzien van het tijdpad voor de invoering van passend onderwijs, zoals de minister dat voor zich ziet.

'Er staat een grote druk op de invoering van de Wet passend onderwijs. Het invoeringstempo ligt naar het oordeel van de raad te hoog. De wet zou pas in werking moeten treden ten minste twee jaar (minimaal twee volledige schooljaren) nadat de Eerste Kamer de wet heeft aangenomen,' aldus het rapport.

© Nationale Onderwijsgids