Normal_7492

GOES - Dit schooljaar heeft OdyZee School & College in Goes als eerste zogeheten CO2-neutrale passiefschool haar deuren geopend. Ongeveer 200 kinderen van vier tot achttien jaar hebben hun intrek genomen in een bijzonder, energiezuinig en duurzaam schoolgebouw.

Met de realisatie van OdyZee School & College is de droom, een bijzondere groep kinderen een zo optimaal en gezond mogelijke leeromgeving te bieden, werkelijkheid geworden.

Hoe is het om duurzaam onderwijs te geven én te krijgen in een school gebouwd volgens de principes van frisse scholen en passief bouwen? Welke techniek is ingezet? Hoe zijn de bouw en financiering geregeld? Dit - en meer - zijn vragen die zullen worden beantwoord tijdens het symposium ‘OdyZee: de gedroomde school' van woensdag 12 oktober.

‘s Morgens interviewt Eric Holm diverse tafelgasten over hun rol in dit bijzondere project. s Middags kunnen deelnemers het gebouw zien en masterclasses volgen over duurzaam onderwijs, duurzaam bouwen, techniek en financiering.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids