Normal_5292

Het Onderwijsmuseum in Rotterdam moet het pand aan de Nieuwemarkt in Rotterdam verlaten. De gemeente wil er een nieuw onderdeel van de Erasmus Universiteit vestigen, zo meldt RTV Rijnmond.

De gemeente heeft de huur deze week per brief opgezegd. Het vooroorlogse pand aan de Nieuwemarkt is aangewezen als nieuwe locatie voor het Erasmus University College, een internationale opleiding voor topstudenten.

De Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam zouden deze week definitief beslissen waar het nieuwe College gehuisvest wordt. Ook andere monumentale panden in Rotterdam en Dordrecht zijn daarbij in overweging genomen.

Het Onderwijsmuseum, dat in oktober vorig jaar ook al van de gemeente te horen kreeg dat de subsidie flink wordt afgebouwd, moet het pand binnen drie maanden verlaten.

Directeur Tijs van Ruiten betreurt de gedwongen verhuizing. "Maar het betekent zeer zeker niet dat ons museum zijn deuren gaat sluiten. De gemeente heeft aangegeven dat ze graag wil dat het museum in Rotterdam blijft en gaat samen met ons op zoek naar een nieuw onderkomen."