Normal_5094

71% van de docenten heeft het idee dat een beveiligd 'ouderportaal' op internet, waar ouders informatie kunnen vinden over de school en de prestaties van hun kinderen zou leiden tot een betere communicatie tussen ouders en school.

Dit blijkt uit een onderzoek onder 5805 docenten dat vandaag bekend is gemaakt door itslearning (http://www.itslearning.eu/), marktleider op het gebied van educatieve software.

In het onderzoek onder docenten uit Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden het Verenigd Koninkrijk en de VS gaf 75% aan dat zij betrokkenheid van ouders 'belangrijk' of 'zeer belangrijk' vinden voor een succesvolle schoolcarrière van kinderen. 44% gaf echter aan dat het hen aan tijd of middelen ontbrak om in voldoende mate met ouders te communiceren.

"Docenten zijn het erover eens dat het belangrijk is om ouders bij school te betrekken, maar het lukt hen niet om effectief met ouders te communiceren," aldus Morten Fahlvik, Research Manager bij itslearning.

"De meeste docenten spreken minstens een keer per halfjaar met ouders. Maar communicatie moet intensiever zijn wil het echt effect hebben. Internet zou een oplossing kunnen zijn, mits er een goed ontworpen tool beschikbaar is."

Hoe communiceren docenten op dit moment met ouders? Volgens het onderzoek stuurt 46% van de docenten minstens één keer per maand een e-mail aan de ouders van hun studenten, 37% gebruikt sms en 24% stuurt nog steeds brieven.

Om hieraan tegemoet te komen, lanceerde itslearning vorig jaar een ouderportaal.