Normal_4284

Het kabinet heeft vrijdagbesloten om het aantal lesuren voor leerlingen vast te stellen op minimaal duizend. Ondertussen worden zomervakanties van leraren worden met een week ingekort.

“Onaanvaardbaar”, aldus AOb-bestuurder voortgezet onderwijs Ton Rolvink. “Als bond hadden wij een prima voorstel gedaan om voldoende lestijd voor leerlingen te halen met minder rondhangdagen, zonder te snijden in de zomervakantie van leraren.”
Rolvink verbaast zich over het onderwijsbeleid van het kabinet. “Het lijkt er echt op dat deze coalitie er alles aan doet om het leraarsberoep onaantrekkelijk te maken. Bezuinigen op passend onderwijs, een nullijn voor de salarissen van al het onderwijspersoneel en dan nu weer korten op de vakantie. Dan verbaast het ons niets als er straks minder mensen voor het beroep kiezen, terwijl we weten dat vooral in het voortgezet onderwijs duizenden mensen nodig zijn om de pensioneringsgolf op te vangen.” Bij de start van het kabinet werd er gepraat over rust in het onderwijs, geen nieuwe hervormingen en geen bezuinigingen. “In een paar weken tijd blijkt dat al die uitspraken niets waard zijn”, aldus Rolvink.