Normal_3876

De Lerarenopleiding Islamgodsdienst van Hogeschool Inholland organiseert op zaterdag 15 januari in Educatief Centrum Irfan te Amsterdam het symposium 'Opvoeding van moslimjongeren in Nederland'.

Een oeroude basisbehoefte van mensen is de behoefte om je geestelijk te ontwikkelen. Iedereen vraagt zich weleens af wat de zin is van het leven. En ondanks de druk van het secularisatieproces blijven mensen een enorme behoefte hebben aan een religieuze of levensbeschouwelijke invulling van zijn leven.

Vele moslims behandelen deze vraag vanuit de islam. Deze praktiserende moslims worden echter niet altijd goed begrepen. Met de groei van de islamitische gemeenschap wordt de samenleving dan ook met nieuwe problemen en uitdagingen geconfronteerd. In 1958 woonden er bijna geen moslims in Nederland. In 2006 is ongeveer 5 procent van de Nederlandse bevolking moslim. Dat komt overeen met ruim 850.000 personen.

Problemen en uitdagingen
Gemeenten, openbare scholen, zorginstellingen en penitentiaire instellingen hebben dagelijks te maken met problemen en uitdagingen van moslims in Nederland. Ook is dit onderwerp van gesprek met parlementsleden, directeuren van scholen voor voortgezet onderwijs en de media.

De vraag is wat hieraan gedaan moet worden en wie wat moet doen. Tijdens het symposium 'Opvoeding van moslimjongeren in Nederland' staat dit vraagstuk centraal.

Klik hier voor meer informatie.