Nick Van Gils, een 26-jarige leerkracht van het Sint-Claracollege in Arendonk in België, heeft zijn vriendin C.G. (16) neergestoken met een mes. Wat verderop reed hij zich met zijn Clio te pletter tegen een boom.

De wagen vatte vuur en de man verkoolde. Vermoedelijk ligt een relatiebreuk aan de basis van het drama, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Nick Van Gils, uit Ravels, had het meisje gisterenmiddag naar een afgelegen plek in haar woonplaats Retie gelokt. Volgens bronnen bij justitie had de leraar en tennistrainer een relatie met de tiener, die met haar hondje naar de afspraak ging, niet ver van haar huis.

Het meisje zou de relatie met de leerkracht recent beëindigd hebben en de man kon dat maar moeilijk verwerken. Hij stak de zestienjarige met een mes neer en scheurde weg in zijn Renault Clio.

Het meisje bloedde hevig en was zwaargewond, maar ze bleef bij bewustzijn. Ze kon de naam van haar aanrander noemen en werd overgebracht naar de spoeddienst van het Heilig Hartziekenhuis. De Belgische justitie wil niks kwijt over de gezondheidstoestand van de zwaar toegetakelde tiener.

Van Gils reed in volle vaart met zijn auto tegen een boom. De Clio schoot meteen in brand en de leraar kon niet meer gered worden. Het is nog niet duidelijk of het om een ongeval of om zelfmoord ging.