Havo- en vwo-leerlingen die later in het onderwijs of in de pedagogiek willen werken, kunnen sinds oktober deelnemen aan een nieuw oriëntatieprogramma van Fontys en Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken: de Pedagogische klas. De 35 deelnemers ontvingen gisteren een getuigschrift ter afsluiting van de eerste helft van dat programma.

De pedagogische klas is bedoeld om toekomstige studenten te helpen een gefundeerde studiekeuze te maken en ze een beter beeld te geven van de beroepen waar de aanbieders van het programma voor opleiden.

Inhoud
Tijdens de eerste vier bijeenkomsten kregen de 35 deelnemende leerlingen een algemene oriëntatie op het onderwijs. Het vervolgtraject, dat in januari start, bestaat uit keuzemodules. Daarbij kunnen de deelnemers alvast kennismaken met onderdelen van de pabo en lerarenopleiding, zoals de taal- en rekentoets. Ook zijn er vaardigheidstrainingen op het gebied van ict en lesgeven. De trainingen worden zowel door docenten van Fontys als OGVO verzorgd.

Enthousiasme
Projectleider en docent van Fontys, Arjan Endeman is tot nu toe zeer te spreken over het programma. Het aantal deelnemers is volgens hem verrassend groot en over hun inzet is hij vol lof. Endeman: ‘Het is fantastisch als meer jongeren geïnteresseerd rakaen in een baan in het onderwijs. Het is verheugend om het enthousiasme van de leerlingen te zien. Dat motiveert de docenten van alle partijen. Als het goed is, kent dit project alleen maar winners.'