In de Amerikaanse staat Connecticut heeft een seksueel delinquent de rechter gesmeekt om hem te laten castreren in plaats van hem naar de gevangenis te sturen. De beschuldigde, een leraar, had zich vergrepen aan een 15-jarig meisje. De rechter ging niet in op de smaakbede van de beschuldigde, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Adam Friedman (46) was leraar aan een kunstacademie in Willimantic. Hij had meermaals seksueel verkeer met het minderjarige meisje. Dat gebeurde in motels en thuis bij de grootouders van het meisje. In december 2008 zou hij het slachtoffer hebben verkracht.

Friedman ging vrijuit, maar hield zich niet aan het contactverbod dat hem was opgelegd. In december van vorig jaar vergreep hij zich opnieuw aan het tienermeisje.

De dader staat nu terecht. Hij smeekte de rechter om hem te laten castreren in plaats van hem naar de cel te sturen. Friedman is naar eigen zeggen doodsbang om in de gevangenis te belanden. De rechter ging niet in op dat verzoek. Hij veroordeelde Friedman tot een celstraf van dertien jaar.