Tweede Kamerlid Richard de Mos van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders is nooit schoolhoofd geweest, zo meldt De Volkskrant vandaag. De Mos heeft in diverse interviews beweerd directeur van een basisschool in Den Haag te zijn geweest. Ook stond de functie vermeld op zijn cv.

Volgens De Mos klopt het dat hij nooit schoolhoofd is geweest, maar hij 'ambieerde de functie' wel. Nog in een vorige week vrijdag verschenen interview voor www.dejongejournalist.com heeft het PVV-Kamerlid echter weer beweerd schoolhoofd te zijn geweest.

Ook in een door de PVV gehanteerde bio staat vermeld dat De Mos schooldirecteur was: 'Richard de Mos is onderwijzer in het basisonderwijs en schooldirecteur. Uit overtuiging werkzaam in een Haagse achterstandswijk. De Mos ergert zich aan de softheid van zijn collega's'.

Marjolein Boon, bovenbouwcoördinator van openbare basisschool De Spoorzoeker, de school in Den Haag waar De Mos voor zijn aantreden als Kamerlid les gaf, ontkent dat de PVV-er ooit schoolhoofd was. 'Toen hij bij ons werkte, volgde hij een opleiding tot schoolleider. Maar hij is het nooit geweest,' aldus Boon.

Meerdere leden van de fractie van Wilders zijn de afgelopen week in opspraak geraakt vanwege hun verleden.

© Nationale Onderwijsgids